Geschiedenis

Van jongs af aan ben ik opgegroeid tussen honden en andere huisdieren. Mijn moeder is namelijk ook van kinds af aan met huisdieren opgegroeid. Het zit in ons bloed om contact met dieren te hebben, het hoort bij ons. De andere huisdieren kwamen wat later, toen ik oud genoeg was om zelf een huisdier te mogen verzorgen, de cavia was mijn eerste huisdier.  Naderhand heb ik nog andere huisdieren gekregen, toen ik nog bij mijn ouders woonde, namelijk nog een hamster, muis en andere cavia’s.

Ik heb nog een zus en broer en dat zijn ook dierenliefhebbers. Ze zijn hetzelfde opgegroeid als mij, hebben ook huisdieren gehad en hebben nu ook zelf dieren in hun leven. Mijn ouders hebben altijd honden in huis gehad, 2x Duitse herder, kruising Shih Tzu – Maltezer, Chihuahua en ze hebben nu ook nog steeds een Chihuahua in huis.

Van kinds af aan heb ik ook altijd een grote affiniteit gehad met / interesse gehad in paarden maar mijn ouders en andere familieleden hebben daar geen interesse of affiniteit mee, ik was de enige binnen onze familie. Ik las altijd leesboekjes en informatieve boeken over paarden totdat ik mijn eigen paard kon onderhouden.

Toen ik uit huis ging heb ik een Chihuahua aangeschaft die ik tot op heden nog steeds heb. Tevens heb ik een paard, ras Arabo-Fries, welke een ruin is. Ik heb ook nog een dwerghamster en een poes, ras Ragdoll. In mijn leven, heb ik 4 dieren, die voor mij heel belangrijk zijn!

Mijn naaste familie denkt nu hetzelfde als ik over paarden. Dit was niet mijn opzet maar het is vanzelf zo gelopen doordat ze af en toe op bezoek kwamen in de stal. Inmiddels komen ze regelmatig naar de stal om contact te maken met mijn paard: knuffelen, borstelen, iets lekkers te eten geven. Ze zijn dan ook gek op mijn paard en mijn paard op hen! Weer een teken hoe bijzonder paarden zijn.

Mijn Arabo-Fries heb ik in 2007 gekocht en we hebben een hele hechte band samen, we voelen elkaar heel goed aan. Mijn paard heeft mij ook uitgekozen en heeft mij dat heel duidelijk gemaakt, dat wij voor elkaar bestemd waren. Ik liep een grote box in waar 4 paarden in stonden, waarvan 1 de moeder van de jongere paarden was. Dat werd mij ook verteld toen ik de bak inliep. Van tevoren had ik tegen de verkoper gezegd dat ik een volwassen paard wilde en ik kreeg een paar volwassen paarden te zien. Toen zei hij ik heb hier om de hoek ook nog een grote box staan met jongere paarden en hun moeder staat erbij. Ik zei oh wat leuk, die wil ik wel zien.

Toen ik de box in liep en mij mengde tussen de paarden in, was ik om mij heen aan het kijken en gewoon alle paarden aan het begroeten. Toevallig stond mijn paard (wat mijn paard werd) achter mij en begon zachtjes aan mijn arm te snuffelen/knuffelen en aan mijn oor te snuffelen. Ik draaide mij toen om en hij was helemaal blij en opgelucht dat ik oogcontact met hem maakte en we waren meteen op slag verliefd op elkaar.

Mijn ouders zeiden nog op het moment dat jij de box in liep en je mengde tussen de paarden in,  liep hij je meteen achterna en werd door de anderen wat naar achter geschoven, die meer aandrongen. Hij heeft toen subtiel contact met jou gemaakt, wat ik ook heel bijzonder en mooi vond van mijn toekomstig paard!

Ik was meteen verkocht; onverwachts had mijn paard mijn hart gestolen, want ik ging er niet van uit dat ik in die box mijn paard zou vinden omdat er jongere paarden in stonden. Achteraf toen ik hem wilde kopen kwam ik erachter dat het paard van de eigenaar van de stal was en niet voor verkoop was. Maar dat hield mij niet tegen; Ik voelde in heel mijn lichaam dat wij voor elkaar bestemd waren en dat hij mijn paard zou worden.

De eigenaar gaf aan dat hij zag hoe gek het paard op mij was en ik op hem, dat we verliefd waren op elkaar en dat hij een goed huisje bij mij had. Toen heb ik hem mogen kopen en snel een afspraak gemaakt om het contract te tekenen, dat ik hem mee kon nemen!

Start eigen praktijk

Het heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten om een eigen praktijk te beginnen op spiritueel gebied, voornamelijk om paarden/huisdieren te behandelen. In mijn leven heb ik veel tegenslagen gekend. Hierdoor ben ik wel sterker in mijn schoenen gaan staan en nu weet ik precies wat ik wil.

Tijdens mijn levenslessen kwam ik erachter dat ik zelf ook spiritueel ben en ben mij hier toen meer in gaan verdiepen, wat er allemaal mogelijk is. Tevens merkte ik dat mijn spiritualiteit ook mee groeide, door mijn levenslessen die ik meemaakte.

Gaande weg ben ik er ook achter gekomen, om readings te voeren, o.a. dierentolk en dacht ik er ook geregeld aan, maar nam verder geen actie. Totdat de engelen mij duidelijk maakten waar wacht je op, ga readings voor dieren doen, dit hoort ook bij jou!

Ik vind het super leuk om readings te doen omdat het mij een goed gevoel geeft en dat ik mijn steentje op een bijzondere manier voor paarden & huisdieren in mijn praktijk kan bijdragen.

Omdat ik van kinds af aan al een goede band met de engelen heb. Ben ik de online engelen kaart reading cursus gaan volgen bij Annelies Hoornik. Daarom doe ik af en toe voor mezelf, een kaarttrekking/kaartlegging, als ik levensvragen heb.

Ik vond dat het nu eens tijd werd voor mezelf en ervoor te gaan, wat altijd een hartenwens van mij is geweest en waar ik ook heel veel plezier en voldoening uit haal.

Mijn Arabo-Fries gebruik ik voor de energetische behandelingen, genoemd Spirituele behandeling met mijn paard, zie rubriek Behandeling met mijn paard.

Gevolgde leerwegen:

  • Certificaat Integrated Energy Therapy, Basic level, bij Hanny Bronger/ Soul Coach &Trainer/Inner Joy
  • Certificaat Integrated Energy Therapy, Werken met Dieren, bij Zoë van Mourik/ Equine Trauma & Behavior Specialist
  • Certificaat Integrated Energy Therapy, Intermediate en Advanced level, bij Alice Watervoort/Spirituele Praktijk Alice Watervoort – Healing Angels
  • Certificaat Soul Body Fusion®, bij Viënna Mollers
  • Certificaat Dierentolk, bij Mieke Zomer (Dierentolk) en Nathalie Steffens (Systemisch werker)/ De Zomerhof
  • Certificaat Engelen Kaart Reading, bij Annelies Hoornik/ Spiritual Courses online
  • Certificaat ‘Leren Pendelen’ en ‘De pendel leren inzetten voor paarden, honden en andere dieren’, bij Marieke Brouwer/Silvermoon

Geregistreerd: bij Stevan J.Thayer, the Center of Being in New York – IET Practitioner – Basic Level.

By Jonette Crowley – Soul Body Fusion® Practitioner